Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон відстоюватиме у суді запровадження нових будівельних норм

31 серпня 2018, 16:41
175
0
Реклама

Очільник Мінрегіону на власній сторінці у фейсбуці висловив різке невдоволення з приводу отримання міністерством ухвали окружного адміністративного суду Києва про призупинення дії наказу Мінрегіону, яким було затверджено ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

Задоволення судом позову ландшафтної компанії міністр розцінив як рейдерську атаку на будівельну реформу. За його словами, ДБН розроблялися з метою усунути недоліки, які існували ще з радянських часів - нормативи з планування і забудови територій не переглядалися з 2002 року. До їх розробки були залучені експерти, архітектори та проектанти, будівельники і громадські активісти. Проведено багато відкритих обговорень, враховано багато пропозицій. Документ пройшов перевірку базової організації і погоджений з усіма органами влади. Після опублікування 23 квітня 2018 наказу про затвердження ДБН, було 90 днів, протягом яких всі зацікавлені особи мали можливість отримати необхідні роз'яснення, підготуватися до набрання чинності.

Окреме обурення урядовця викликало те, що суд застосував спрощене провадження, провівши засідання у закритому режимі. За його словами це не дало можливості відстояти позицію Мінрегіону, розробників ДБН та громадськості, тож міністерство підготувало клопотання про скасування запобіжного заходу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини