Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівника центру надання адмінпослуг можна буде звільнити за два порушення

1 жовтня 2018, 08:05
247
0
Реклама

Мінекономрозвитку пропонує внести законодавчі зміни з метою посилення контролю за діяльністю центрів з надання адміністративних послуг (ЦНАП) та підвищення дисциплінарної відповідальності їх працівників.

На сьогодні, у разі порушення прав заявника при зверненні до ЦНАП, він має право звернутись із скаргою до місцевого органу виконавчої влади або самоврядування. Проте процедура розгляду скарг для більшості адміністративних послуг на рівні закону не визначено, що ускладнює відстоювання прав громадян.

З метою вирішення цієї ситуації пропонується створити на місцевому рівні комісії з розгляду скарг з питань надання адміністративних послуг, які діятимуть на громадських засадах. Склад комісій формуватиметься з державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також з представників інститутів громадянського суспільства. Пропонується встановити строки подання скарг, загальні вимоги до їх оформлення та порядок розгляду скарг комісіями.

Крім того передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю, якими пропонується встановити, що власник або уповноважений ним орган з власної ініціативи зобов'язаний розірвати трудовий договір з посадовою особою у разі повторного порушення нею вимог законодавства у сфері надання адміністративних послуг. Підставою для розірвання трудових відносин повинно стати рішення відповідної комісії з розгляду скарг.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини