Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екодизайн стане одним з факторів для товарних ринків

4 жовтня 2018, 14:05
301
1
Реклама

3 жовтня Кабмін прийняв Технічний регламент, що встановлює систему визначення вимог до екодизайну енергоспоживаючих продуктів. Він розроблений з метою імплементації у вітчизняне законодавство відповідної Директиви ЄС.

Екодизайну давно приділяють увагу в ЄС. Він встановлює вимоги щодо енергоефективності та екологічності продуктів, які споживають енергію при їх використанні

Затверджений Кабміном документ є рамковим і встановлює вимоги, на основі яких Держенергоефективності розробить близько 30 спеціальних техрегламентів для певних видів продукції. На сьогодні вже опубліковані для громадського обговорення, зокрема, вимоги до екодизайну телевізорів, побутових посудомийних машин, простих приймачів цифрового телебачення, пилососів.

Очікується, що впровадження екодизайну дозволить:

- зменшити споживання енергоресурсів при проектуванні, виготовленні, використанні та утилізації продуктів;

- збільшити кількість енергоефективних продуктів на ринку;

- не допустити введення в обіг тих товарів, які нераціонально споживають енергію та негативно впливають на навколишнє середовище.

Держенергоефективності вважає, що реалізація якісного екодизайну надасть суб'єктам господарювання можливість експортувати свою продукцію на європейський ринок та покращити імідж підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини