Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національна програма інформатизації може бути переглянута

10 жовтня 2018, 10:57
475
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований урядовий законопроект, який повинен актуалізувати чинний Закон «Про Національну програму інформатизації». Останній був прийнятий ще в 1998 році, тому потребує істотного оновлення.

Проектом розширюється понятійний апарат інформаційної сфери : вводяться нові терміни, зокрема, "електронна демократія", "електронна медицина", "електронна освіта".

Головною метою Національної програми, згідно з проектом, являється створення необхідних умов для забезпечення розвитку інформаційного суспільства, можливостей для задоволення інформаційних потреб і реалізації прав і свобод громадянина на основі своєчасної, достовірної і повної інформації. Програма також сприятиме підвищенню ефективності і результативності державного управління і місцевого самоврядування, забезпеченню інформаційної безпеки і кібербезпеки громадян, суспільства і держави. Досягнуто це буде за рахунок використання і інтеграції сучасних інформаційних систем, телекомунікаційних мереж, інформаційних ресурсів.

Проектом переглянуті підходи до визначення пріоритетних напрямів Національної програми, відповідальним за затвердження яких має бути Кабінет міністрів. При цьому Закон «Про Концепцію Національної програми інформатизації» пропонується визнати таким, що втратило силу.

До числа основних завдань Програми увійшли, зокрема, наступні:

- прискорення процесу розробки і впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в державне управління і місцеве самоврядування, охорону здоров'я, культуру, освіту, науку, охорону природного довкілля, бізнес і так далі;

- підвищення якості і доступності електронних послуг;

- організація інформаційної взаємодії органів державної влади і органів місцевого самоврядування на базі електронного документообігу з використанням електронного підпису та ін.

Формулювання завдань, як і у будь-якій концепції, дуже неконкретні. Наповнити їх практичним змістом покликані НПА, які мають бути розроблені пізніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини