Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Остап Семерак: «Українці мають дивитися на життя крізь екологічну призму»

18 жовтня 2018, 08:30
223
0
Реклама

Верховна рада у першому читанні прийняла законопроект «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року». Бізнесу цей документ може бути цікавий тому, що реалізація екологічних ініціатив влади, як правило, вимагає від приватних компаній грошових і організаційних витрат. Разом з тим, участь в реалізації таких ініціатив може стати видом діяльності, а дотримання екологічних принципів в роботі - конкурентною перевагою.

Представляючи законопроект, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що проект стратегії визначає п'ять цілей: поширення екологічної освіти, врахування екологічних норм під час прийняття рішень щодо соціально-економічного розвитку країни, зниження екологічних ризиків для екосистем та здоров'я громадян і розвиток державної системи природоохоронного управління. Переглядати стратегію планують кожні 5-6 років.

Відзначимо, що розгляд законопроекту відбувається в рамках імплементації європейського екологічного законодавства та виконання зобов'язань щодо запровадження екологічних норм країн ЄС. На сьогодні ухвалено закони «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про стратегічну екологічну оцінку», які зобов'язують враховувати потреби довкілля ще на етапі розробки та ухвалення рішень.

***

Нагадаємо, що електронне видання ЮРИСТ&ЗАКОН, розміщене на платформі ЛІГА:ЗАКОН, містить матеріали, присвячені, наприклад, процедурі оцінки впливу на навколишнє середовище, порядку оформлення й одержання дозвільних документів, а також особливостям дотримання екологічності при окремих виробництвах, наприклад переробленні пластику.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини