Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки-2019: кого і коли чекати?

23 жовтня 2018, 17:58
582
0
Реклама

Державна регуляторна служба (ДРС) підготувала проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік.

Загалом бізнес може отримати 143 400 перевірок у 2019 році. Беззаперечним лідером є ДСНС - 76293 заплановані перевірки, суттєво менше - Держпродспоживслужба (21659), Держпраці (16897) та Держекоінспекція (10218). Найбільшу зацікавленість для перевіряючих становитимуть суб'єкти сільського господарства, освіти та гуртової торгівлі. Найбільша кількість перевірок очікується у Київській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Згідно з Законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються відповідним держорганом. Внесення одного й того самого суб'єкта господарювання до планів різних органів є підставою для проведення комплексної перевірки. Суб'єкт господарювання має право відмовитися від її проведення. Для цього йому до затвердження плану комплексних перевірок на 2019 рік (до 15.11.2018), необхідно письмово звернутись з відповідною заявою до ДРС. У такому разі перевірка суб'єкта господарювання буде проводитьсь згідно з річними планами держорганів.

У разі виявлення підприємством у проекті плану помилок щодо назви, коду ЄДРПОУ, адреси, ступеню ризику, тривалості перевірки тощо, з вимогами щодо їх виправлення слід звертатись до відповідних держорганів.

***

Проінформований - означає озброєний. Нагадаємо, що ресурс «Мистецтво оборони» від ЛІГА:ЗАКОН допоможе підготуватись до візитів не лише перевіряючих органів, а й правоохоронців, органів досудового розслідування та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини