Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як «ненормативний» імпорт може бути знищений, повернений або перероблений

29 жовтня 2018, 09:31
234
0
Реклама

Мінагрополітики розробило проект Порядку знищення, особливого поводження та зміни призначеного використання вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України та не відповідають нормам.

Визначається послідовність дій держінспектора (державного ветеринарного інспектора) у разі виявлення невідповідності законодавству вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України.

Передбачається, що при виявленні такого вантажу держінспектор проводить його затримання. Після консультацій з оператором ринку або особою, відповідальною за вантаж, інформація вноситься до електронної бази даних, заповнюється відповідна частина документу на ввезення. Інспектор уповноважений прийняти рішення про знищення, зміну призначеного використання вантажу чи повернення його до країни-експортера (або третьої країни).

Допускається також рішення про особливе поводження з вантажем, як це передбачено положеннями Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин». Під контролем держінспектора вантаж може бути підданий обробці або переробці, включаючи знезараження. Можливою є також переробка харчових продуктів або кормів для інших цілей, аніж споживання людиною чи твариною.

Як ми писали раніше, на сьогодні санітарно-епідеміологічний контроль товарів при переміщенні через митний кордон скасовано. Нагляд же здійснюється вже після митного оформлення товарів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини