Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Транспортну систему обіцяно реформувати на землі, воді та у повітрі

31 жовтня 2018, 10:47
725
0
Реклама

Мінінфраструктури підготувало План заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України.

Серед заходів є як такі, реалізацію яких вже розпочато (обладнання системою WiM (зважування у русі) під'їзних шляхів до Києва, будівництво доріг) так і перспективні (створення мережі швидких зарядних станцій для електромобілів, технопарку суднобудування у Миколаєві).

Велику увагу приділено розвитку внутрішнього водного транспорту за договорами державно-приватного партнерства, а також розвитку річкових та морських портів.

Створенню умов для запуску мережі внутрішніх авіаперевезень повинно сприяти розроблення Державної програми розвитку регіональних аеропортів. Передбачається виділення коштів з державного та місцевого бюджетів для їх реконструкції. Примітно, що для Івано-Франківського аеропорту та компанії «Скорзонера» (курорт «Буковель»), у концесії якої він перебуває, планується виділити 2316,3 млн грн, у той час як для інших регіональних аеропортів ця сума складає від 305 до 875 млн.

Планом передбачено також демонополізація Укрзалізниці. Очікується, що до 2021 році в Україні, окрім національного оператора (80 % обсягів перевезень), діятиме щонайменше два перевізники. Також у 2020 році очікується визначення пооб'єктного переліку та умов передачі залізничних вокзалів в концесію.

З повним текстом Плану можна ознайомитись за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини