Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представлено Концепцію протидії промислового забруднення

20 листопада 2018, 08:44
295
0
Реклама

Мінприроди оприлюднило проект Концепції реалізації державної політики у сфері промислового забруднення. Його розроблено у рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС з метою адаптації національного законодавства до норм європейського екологічного права - Директиви 2010/75/ЄС про промислове забруднення.

Концепція пропонує кілька варіантів посилення контролю з боку держави за обсягами промислового забруднення. Пропонується, зокрема, об'єднати дозволи: на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на спеціальне водокористування та на здійснення операцій у сфері управління відходами - в єдиний документ. Також передбачено створення інформаційної системи для забезпечення вільного доступу до даних про фактичні обсяги забруднення.

При цьому планується використати диференційований підхід до контролю підприємств в залежності від обсягів виробничих потужностей: інтегрований дозвіл - для найбільших забруднювачів, уніфікований дозвіл - для середніх та реєстрацію - для малого устаткування, що чинить незначний вплив на довкілля.

Як ми писали раніше, Мінприроди оприлюднило законопроект «Про управління відходами», що визначає головні напрями державного регулювання у сфері управління відходами з урахуванням європейських стандартів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини