Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли споживач послуги може отримати відшкодування морального збитку?

27 листопада 2019, 15:00
1262
0
Реклама

Суть справи: під час поїздки в поїзді пасажирка отримала отруєння через запах фарби у вагоні. Іншого разу, при користуванні послугами того ж перевізника, при русі поїзда сталася пожежа. Позивачка просила стягнути вартість проїзду та компенсувати моральну шкоду.

Місцевий та апеляційний суди задовольнили позов тільки в частині відшкодування вартості білетів.

Однак колегія суддів Цивільного суду ВС не погодилась із таким висновком і вирішила відшкодувати як матеріальну, так і моральну шкоду.

Верховний суд зазначив, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону «Про захист прав споживачів», споживачі під час придбання, замовлення або використання продукції, мають право на відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок недоліків продукції.

Зазначимо, що Суд не вказав, що моральна шкода відшкодовується тільки в разі, коли продукція (послуги) є небезпечними для життя і здоров'я людей, як це було зроблено у правовому висновку по справі №641/5430/15-Ц від 9.11.2016.

Відповідну постанову у справі №490/8831/15-ц ВС прийняв 26.09.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі VERDICTUM.

Читайте також:

- Змінились правила перевезення домашніх тварин за кордон

- Як повернути гроші за квитки на поїзд (інфографіка)

- Перевезення акумуляторів від ноутбуків і фотоапаратів в літаку: обмеження і заборони

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини