Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Квартплату в Києві будуть підвищувати

30 грудня 2018, 08:35
441
0
Реклама

Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв у ході брифінгу заявив про збільшення з 1 січня 2019 року квартплати в частині обслуговування будинків та прибудинкової території. Причиною цього названо підвищення цін на електроенергію для освітлення місць загального користування і функціонування ліфтів відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами начальника Управління розвитку ЖКГ департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віри Радченко тарифи зростуть на 60 коп., до 2,28 грн/кВт*ч. Окрім освітлення і ліфтів ціна електроенергії зміниться і для роботи насосного обладнання будинкових котелень.

Разом з тим, згідно з законом для підвищення тарифів необхідно провести громадські обговорення (протягом мінімум двох тижнів) та отримати схвалення 75% мешканців, тож питання дотримання процедури лишається відкритим.

Раніше ми писали про те, що встановлювати побутові газові котли можна, але далеко не скрізь - діють нові будівельні норми і правила.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини