Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасник ТОВ повинен повідомити товариству про зміну місця проживання

16 січня 2019, 17:43
726
0
Реклама

Суть справи: учасник ТОВ оскаржив рішення загальних зборів, що було прийнято без нього. Позивач вказав, що порушено його право на управління справами, оскільки йому не повідомили про проведення зборів. Товариство в свою чергу зазначило, що позивач не повідомив про зміну свого місця проживання.

Місцевий та апеляційний суди відмовили в задоволенні позову.

Колегія суду господарського суду ВС з ними погодилась.

Верховний суд вказав, що товариство обов'язково повідомляє своїх учасників про дату, час та місце проведення загальних зборів. Однак у разі зміни місця реєстрації учасник зобов'язаний про це повідомити або надати адресу для листування, а також поцікавитися станом своїх корпоративних прав.

Відповідну постанову по справі №922/3946/16 ВС прийняв 19.12.2018. ЇЇ повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Нагадаємо, що VERDICTUM є одним із найкращих програмних рішень у цій сфері, оскільки дозволяє значно спростити роботу з судовими рішеннями.

***

Раніше ми писали про те, коли рішення загальних зборів акціонерів не можна скасувати навіть на передбачених підставах.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, що стосуються різних аспектів діяльності ТОВ. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Як виключити з ТОВ учасника»;

- «Особливості ТОВ як організаційно-правової форми».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини