Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто відповідає за шкоду, завдану безпритульними собаками?

1 лютого 2019, 08:27
1727
0
Реклама

Суть справи: позивачка звернулась до суду для відшкодування міською радою матеріальної та моральної шкоди. Вона вказала, що отримала травми через те, що її покусали безпритульні собаки.

Місцевий суд відмовив у задоволенні позову, вказавши на недоведеність незаконних дій відповідача, а також того, що позивачку покусали саме безпритульні собаки.

Однак апеляційний суд позовні вимоги задовільнив, вказавши, що міська рада не забезпечила безпечні умови для життя і здоров'я жителів територіальної громади.

Колегія суддів Цивільного суду ВС погодилась із рішенням апеляції.

Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону «Про благоустрій населених пунктів», місцеві ради повинні забезпечувати на території населеного пункту чистоту і порядок.

На виконання цих норм місцева влада затверджує правила тримання собак, котів і хижих тварин. Відповідно до них, регулювання чисельності безпритульних тварин покладено на службу районної ветеринарної медицини, яка створюється органом місцевого самоврядування.

Відповідну постанову по справі №503/361/17 ВС прийняв 21.01.2018. ЇЇ повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему VERDICTUM можна протестувати за посиланням.

***

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, хто відповідає за несвоєчасне посипання доріг піском, а також хто відшкодує шкоду від падіння криги з даху будівлі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини