Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть фіскали змінити дату запланованої перевірки?

6 лютого 2019, 08:25
512
0
Реклама

Суть справи: позивач оскаржив наказ податківців про зміну дати проведення документальної планової виїзної перевірки. Фіскали заперечували проти позову, вказуючи, що відповідно до Порядку формування плану-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків, територіальні органи ДФС можуть коригувати план-графік перевірок при його подальшому схваленні службою.

Місцевий суд визнав такий наказ протиправним. Суд вказав, що відповідні приписи Порядку можуть застосовуватись, якщо вони не суперечать Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону, внесення змін до річних планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) допускається у випадках:

- зміни найменування суб'єкта господарювання;

- виправлення технічних помилок.

Такі зміни (коригування) може вносити контролюючий орган, який затвердив план-графік перевірок.

Зазначимо, що це рішення суду може бути оскаржено в апеляції.

Відповідне рішення по справі № 1140/2365/18 Кіровоградський окружний адміністративний суд прийняв 16.01.2019. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Протестувати систему можна за посиланням.

***

Раніше ми писали, на яких порушеннях потрібно «ловити» самих перевіряючих.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімізації наслідків таких перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини