Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Непогодження меж ділянки із сусідом не перешкоджає оформленню на неї права власності

21 лютого 2019, 16:04
1647
0
Реклама

Суть справи: власник сусідньої земельної ділянки оскаржив державний акт на право власності на ділянку, який був виданий відповідачеві. Позивач вказав, що не підписував акт узгодження меж ділянки, тому відповідач набув права власності на неї з порушенням порядку виготовлення технічної документації із землеустрою.

Місцевий суд задовольнив позов. Однак апеляційний суд відмовив у його задоволенні.

Об'єднана палата Цивільного суду ВС погодилась із апеляційним рішенням. Вона вказала, що погодженням меж є допоміжною стадією у процедурі приватизації земельної ділянки, спрямованою уникнення технічних помилок.

Верховний суд зазначив, що непогодження меж із власником або користувачем суміжної ділянки, за відсутності доказів порушення її меж та площі, не є підставою для відмови в затвердженні технічної документації.

Відповідну постанову по справі № 580/168/16-ц ВС прийняв 23.01.2019. ЇЇ повний текст ви зможете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Також сервіс VERDICTUM пропонує скористатися тестовим доступом та легко знайти необхідні судові рішення за допомогою аналітичних фільтрів.

***

Нагадаємо, що до 20.03.2019 (включно) при одночасній покупці сервісів VERDICTUM і CONTR AGENT діє знижка 30% на кожен продукт.

***

Раніше ми писали про те, чи переходить у власність земля під будівлею, що відчужується.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини