Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС підбила підсумки перевірок зимових курортів

26 лютого 2019, 08:22
606
0
Реклама

Державна фіскальна служба у грудні минулого року розпочала операцію «Зимовий курорт». Її метою було виявлення суб'єктів господарювання, які залучають працівників до сфери обслуговування туристів, без належного оформлення.

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, гірські регіони України - Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька області - дедалі більше приваблюють туристів, що й визначає сезонну зайнятість населення. Найбільшу кількість легалізованих працівників зафіксовано у готельному бізнесі та подібних закладах тимчасового проживання цих областей: 1,5 тис. працівників, а за неповний лютий - 257.

ДФС з метою виявлення роботодавців, які використовують працю найманих осіб без оформлення трудових відносин, вживалися заходи податкового контролю, у т.ч. перевірки, що проходили спільно з органами Держпраці.

За їх результатами під час зимового курортного сезону 2018-2019 у грудні - лютому легалізовано працю 283 осіб.

***

Раніше ми писали, що протягом року має з'явитися держреєстр вакансій.

***

Нагадаємо,розділ «Безпека бізнесу. Відповідальність» модуля «Алгоритми дій для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані із проведенням перевірок наглядовими та контролюючими органами та порад щодо мінімізації наслідків таких перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини