Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де в Європі найкомфортніше стартапам

1 березня 2019, 12:45
1027
0
Реклама

Дослідники NimbleFins оцінювали кращі країни для створення нових компаній за чотирма параметрами: економічна ситуація, вартість ведення бізнесу, діловий клімат і якість робочої сили. Спочатку було взято 50 країн, але пізніше список звузили до 12.

Переможець рейтингу - Німеччина не посіла перше місце за жодним із показників, але сукупність балів допомогла їй вийти на перше місце. У ТОП-5 також увійшли Великобританія, Ірландія, Швейцарія і Естонія.

Нідерланди очолили список держав за швидкістю економічного розвитку, виходячи з обсягу внутрішнього валового продукту, його зростання, рівня безробіття і ВВП на душу населення. І хоча загальний ВВП країни нижче, ніж у Німеччині, показник на душу населення й швидкість росту вище.

За оцінками податків й заробітної плати, Чехія зайняла перше місце за найменшими витратами на ведення бізнесу. Німеччина стала четвертою після Естонії та Великобританії.

Після Ірландії (12,5%) Німеччина показала другу за величиною ставку єдиного податку - 15,8%. Потрібно відзначити, що серед 12 передових європейських країн для стартапів жодна з них не пропонує податкові пільги ані новим компаніям, ані малому і середньому бізнесу.

Що стосується ділового клімату, фахівці розглядали різні дані, що стосуються довіри до системи правосуддя, доступу до венчурного капіталу, конкуренції і доступності фінансування, Німеччина посіла друге місце в цій категорії, перше - Данія.

Найгірші показники Німеччини - у сфері освіти: 11-е з 12 місць за рівнем вищої освіти (26% населення закінчили університет або коледж) і 4-е місце за кількістю охоплених повною загальною середньою освітою - 83% дорослого населення.

ТОП-12 країн для ведення стартапів виглядає наступним чином:

Німеччина;

Великобританія;

Ірландія;

Швейцарія;

Естонія;

Чехія;

Швеція;

Норвегія;

Фінляндія;

Нідерланди;

Австрія;

Данія.

***

Раніше ми писали про найуспішніші українські стартапи.

***

Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн реєструвати торгові марки в Україні, ЄС та США. Така реєстрація здійснюється цілодобово. Ознайомитися із сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини