Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за лютий

4 березня 2019, 15:00
1111
0
Реклама

1. Мінсоцполітики розробило проект Закону щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці. Проектом, зокрема, пропонується визначити ознаки наявності трудових відносин. Проти проекту виступила Державна регуляторна служба, оскільки він несе ризик як для економіки України, так і для певних категорій суб'єктів господарювання, зокрема ФОП.

2. Державна фіскальна служба внесла чергові зміни до плану перевірок на 2019 рік. З актуальним планом перевірок на 2019 рік можна ознайомитися тут

3. Кабмін визначився з критеріями оцінки ризиків для проведення планових перевірок суб'єктів господарювання у сфері поховання, благоустрою населених пунктів, а також мисливського господарства та полювання.

4. Проведення повторних обшуків бізнесу на підставі однієї ухвали суду є незаконним. Рада бізнес-омбудсмена довела податковій міліції неправомірність вчинених її посадовцями дій. Податкова міліція погодилася із зазначеною претензією та розіслала відповідні вказівки начальникам всіх відділень податкової міліції на місцях.

5. Для проведення перевірок ліцензіатів туроператорської діяльності затверджено нову уніфіковану форму акта перевірки.

Правові новини, розміщені у модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень у сфері державного контролю та нагляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини