Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС роз’яснив, що є прихованою формою відмови у видачі дозвільного документа

12 березня 2019, 15:00
1075
0
Реклама

Суть справи: підприємство оскаржило дії міської ради з продовження терміну розгляду його заяви про продовження строку дії дозволів на розміщення реклами. Позов обґрунтовано тим, що таке рішення є протиправним, оскільки таке право дозвільного органу не передбачено Законом «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Також позивач просив зобов'язати міську раду продовжити строк дії дозволів, оскільки у встановлений десятиденний строк вона не прийняла відповідне рішення.

Місцевий та апеляційний суди задовольнили такі позовні вимоги.

Колегія суддів Адміністративного суду ВС погодилась із таким висновком.

Верховний Суд вказав, що дозвільний орган за результатами розгляду заяви може прийняти одне з двох рішень: про продовження або про відмову у продовженні строку дії дозволів. Таке рішення він зобов'язаний прийняти протягом 10 робочих днів. Можливість прийняти інше рішення або продовжити строк його прийняття законодавством не передбачена. При цьому Суд нагадав, що у продовженні дії дозволів може бути відмовлено лише з визначених підстав.

Безпідставне та протиправне відтермінування суб'єктом владних повноважень прийняття рішення про видачу або відмову у видачі документу дозвільного характеру, особливо, у випадку, коли такий документ уже виданий, але завершує свою дію (рішення стосується виключно продовження терміну дії дозволу) є прихованою формою відмови у його видачі та прямо суперечить принципу правової визначеності.

Відповідну постанову по справі № 813/4989/17 ВС прийняв 18.10.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM можна за посиланням.

***

Раніше ми писали про випадок, коли результати обшуку не можуть бути доказами.

***

Нагадаємо, що до 20.03.2019 (включно) при одночасній покупці сервісів VERDICTUM та CONTR AGENT діє знижка 30% на кожен продукт.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини