Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні змінилися правила перевезення ручної поклажі, велосипедів і тварин у потягах

9 квітня 2019, 15:40
17413
3
Реклама

9 квітня набули чинності оновлені Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом зі змінами, затвердженими наказом Мінінфраструктури від 01.02.2019 № 74.

Правилами, зокрема, встановлено, що максимальна вага ручної поклажі, що може перевозитись однією особою безплатно, становить 36 кг, ще до 14 кг додатково можна провозити за тарифами багажу.

До ручної поклажі відносяться дитячі коляски (при проїзді дитини), велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного). Проте у вагонах регіональних поїздів за перевезення велосипедів доведеться доплатити як за 20 кг багажу. Якщо ж велосипед перевозитиметься у приміському поїзді у нерозібраному вигляді, за нього доведеться заплатити вартість повного квитка. За відсутності технічних умов (місць) для їх розташування у вагоні, не дозволяється перевезення велосипедів у поїздах категорій "Інтерсіті" та "Інтерсіті+".

Понад встановлену норму ручної поклажі можна перевозити портфель, дамську сумку, лижі та палиці до них, сноуборд, вудлища, фотоапарат, відеокамеру та інші дрібні речі за умови їх розміщення на поличках та у рундуках для ручної поклажі.

Дрібні тварини (до 45 см у холці) та птахи можуть перевозитись у клітках чи іншій спеціальній тарі жорсткої конструкції, плата за їх перевезення стягується як за 20 кг багажу. Для перевезення великих тварин господарю доведеться «викупити» все купе. Необхідно також мати ветеринарні документи на тварин та пташок.

Як ми писали раніше, Укрзалізниця має намір розширити географію маршрутів, зокрема, на європейському напрямку.

Нагадаємо, що зібрати і проаналізувати медійну інформацію на будь-яку тему (у тому числі й про залізничні перевезення) можна за допомогою сервісу SEMANTRUM від ЛІГА:ЗАКОН, який відстежує публікації в інтернет-джерелах, друкованих ЗМІ, телевізійних та радіопрограмах.

На сайті ЛІГА:ЗАКОН Бізнес є можливість підписатися на розсилку та щоп'ятниці отримувати дайджест найважливіших ділових новин

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини