Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд вказав на штучне створення доказів, оскільки вони не були пред’явлені під час перевірки

9 квітня 2019, 17:06
1849
0
Реклама

Суть справи: Держпраці наклала на підприємця штраф у розмірі 96 тис. грн за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Підприємець оскаржив відповідну постанову Держпраці.

Місцевий суд позовні вимоги задовільнив. Своє рішення він прийняв на основі наданих позивачем доказів, зокрема, заяв працівників.

Однак апеляційний суд з таким висновком не погодився.

Колегія суддів критично поставилась до наданих позивачем доказів, оскільки вони не були надані під час перевірки, а також суперечать наданим поясненням на акт перевірки, в яких підприємець визнав наявність виявлених порушень та висловив намір щодо їх виправлення.

Апеляційний суд вказав на штучне створення наданих доказів з метою уникнення від відповідальності.

Відповідну постанову по справі № 823/2577/18 Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв 6.02.2019. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Це рішення підприємець намагався оскаржити у Верховному Суді, однак ВС відмовив у відкритті касаційного провадження. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM можна за посиланням.

Раніше ми писали про те, що Держпраці може перевіряти дотримання роботодавцями встановлених колективними договорами гарантій.

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Трудові перевірки»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини