Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

З 1 травня змінюються правила оплати комунальних послуг

1 травня 2019, 11:11
23304
0
Реклама

Сьогодні, 1 травня, вводиться в дію Закон "Про житлово-комунальні послуги", яким передбачено ряд нововведень. Зокрема, у багатоквартирних будинках з'являться управителі, які стануть посередниками між мешканцями і постачальниками комунальних послуг, а обиратимуть їх мешканці на загальних зборах.

Також у травні запрацює Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг і українцям доведеться сплачувати за опалення та воду за показниками будинкового лічильника. У будинках, де усі приміщення оснащені лічильниками, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання, а для будинків, де частина приміщень не оснащена лічильниками, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.

Споживачі тепер зобов'язані забезпечити комунальникам доступ до свого житла.

За борги почнуть нараховувати пеню та відключати послуги (крім електроенергії і газу).

При неналежній якості послуг за них можна буде не платити або платити менше. Споживач має право викликати управителя для перевірки якості послуг, що надаються. Якщо за результатами дослідження відібраних проб підтвердиться факт постачання неякісних послуг, витрати споживача мають компенсувати за рахунок виконавця послуг.

Нагадаємо, у травні з тарифу за теплопостачання також будуть виділені: абонплата і внески на встановлення і обслуговування лічильників.

Всі судові рішення, у тому числі і такі, які стосуються оскарження неправомірних донарахувань за комунальні платежі, ви можете знайти усистемі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини