Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Подаруєш яблуко - попариш моркву»: cексистська реклама «Цитруса» стала приводом для судового розгляду

22 липня 2019, 11:00
1074
1
Реклама

Рекламний слоган «Подаруєш яблуко - попариш моркву» не сподобався організації захисту прав жінок «Гармонія Рівних».

Про те, що компанію оштрафували, стало відомо з рішення Одеського адміністративного суду.

Це та інші судові рішення ви можете знайти та проаналізувати у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Офіційна причина - порушення Закону «Про рекламу» та відсутність інформації про її вартість. Позов до суду подала Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, після того, як до них звернулися активісти з Ліги захисту прав жінок «Гармонія Рівних». На їхню думку, в креативі «Цитруса» присутня об'єктивація жінок, приниження їхньої людської гідності і трансляція гендерних стереотипів.

«Гармонія Рівних» вперше заявила про порушення в рекламі компанії ще у березні минулого року. Тоді вони написали «Цитрусу» в Facebook з вимогою публічно вибачитися, а ще змінити свій маркетинговий підхід і не дискримінувати чоловіків і жінок. В іншому випадку активістки погрожували бойкотом магазину.

Після цього маркетинговий директор «Цитруса» Віктор Шолошенко заявив, що картинка з підписом «Подаруєш яблуко - попариш моркву» не використовувалася в рекламі. Він нібито жартома опублікував її у Facebook з пропозицією для конкурентів використати такий «сексистський креатив» у своїх рекламних кампаніях.

Читайте також: Податківці під час перевірки витрат на рекламу не мають права оцінювати її доцільність.

Вас може зацікавити: ВС роз'яснив, коли сплачені за товар гроші можна повернути.

Відстежувати нові і значущі судові рішення зручніше в у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини