Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики опублікувало план заходів для боротьби із недобросовісними роботодавцями

23 липня 2019, 10:04
3838
0
Реклама

Мінсоцполітики оприлюднило для обговорення проект розпорядження Кабміну «План заходів на 2019-2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Планується, зокрема:

- розробити законопроект щодо визначення критеріїв наявності трудових відносин - грудень 2019 року;

- сформувати пропозиції щодо встановлення додаткових обмежувальних заходів до сторін трудових відносин у разі порушення ними законодавства про працю - серпень 2020 року;

- розробити зміни до законодавства з метою впровадження диференційованого підходу до розміру штрафних санкцій залежно від ступеня соціальної значущості порушення: типу незадекларованої праці, кількості та категорій осіб, яких стосується порушення, розміру економічної вигоди роботодавця, наявності рецидиву порушення, невиконання попередніх приписів інспекторів праці тощо - березень 2020 року;

- врегулювати на рівні закону повноважень інспекції праці - грудень 2020 року;

- розроблення законопроекту, яким регламентуються порядок і умови праці з гнучким режимом робочого часу, порядок дистанційної (надомної) роботи - квітень 2020 року.

Також до грудня 2020 року пропонується посилити заходи державного нагляду (контролю) у сферах з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці.

Пропозиції і зауваження можна направити до 26.07.2019.

Раніше ми писали, що роботодавець повинен повідомляти про розміри оплати праці при кожній виплаті зарплати.

Також вам може бути цікаво, що роботодавці можуть визначати зарплату в іноземній валюті.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини