Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деяким українцям в липні перерахують зарплати

1 серпня 2019, 09:04
5627
0
Реклама

Оплата праці індексується в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У липні 2019 року буде проіндексована оплата праці в межах 2007 гривень. Таким чином, право на нинішню індексацію мають ті працівники, у яких останнє підвищення посадових окладів відбулося у січні 2019 року на суму 62,22 грн (2007 грн*3,1%). Також право на поточну індексацію мають і ті працівники, у яких підвищення відбулося у грудні 2018 і раніше.

В разі якщо в липні 2019 р. працівнику підвищать посадовий оклад (тарифну ставку), то ІСЦ приймають за 1% або 100%, а для подальшої індексації ІСЦ обчислюють наростаючим підсумком починаючи із серпня 2019 р. Тобто місяцем підвищення (базовим - як його раніше називали) стає липень 2019 р. - місяць підвищення посадового окладу за обійманою посадою.

Визначаючи суми індексації, слід керуватися нормами з абзаців 3 і 4 п. 5 Порядку № 1078, згідно з якими: якщо сума підвищення зарплати більше суми можливої індексації в місяці підвищення, то виплату індексації припиняють, а якщо менше - визначають індексацію як різницю між сумою можливої індексації та сумою підвищення.

У той же час, коли збільшення зарплати відбулося за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів), це не зменшує суми індексації та не змінює базовий місяць.

Читайте також:

Cредняя зарплата українців за місяць зросла на 5,3%

Гройсман заявив, що мінімальна зарплата буде 5500 грн

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини