Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки коштує зняти квартиру в Києві

6 серпня 2019, 13:50
3601
0
Реклама

Так, найдорожчі квартири знаходяться у Печерському районі. Тут оренда «двушки» за місяць становить 23 200 грн. Також в Топ-3 найдорожчих районів входить Голосіївський, де середня ціна на двокімнатне житло - 13 900 грн, і Шевченківський - 13 700 грн.

У порівнянні з минулим роком рейтинг майже не змінився. Єдиний район, який суттєво змінив позицію, - Подільський. Раніше він був другим з кінця. За «трьошку» в місяць просили 9 500 грн, а в цьому році - 14 200. Таким чином, Подільский район випередив Дніпровський і Святошинський райони.

Як змінювалися ціни на оренду квартир в Києві за останні півроку

За даними аналітиків, однокімнатні та двокімнатні квартири дешевше знімати на початку року, адже до літнього сезону вони збільшуються в ціні. У червні вартість оренди «двушок» зросла на 4%, однокімнатних - 2%. Ситуація з «трійок» інша - квартири дорожчали на початку року, приріст склав майже 5%, а ближче до літа змін не було.

Якщо порівнювати середню вартість квартир першого півріччя 2018 і 2019 років, то очевидним є зростання цін на всі види житла. Наприклад, однокімнатні зросли на 43% в середньому «двушки» - на 30%, а трикімнатні знімати тепер в половину дорожче, приріст склав 44%.

Попит і пропозиція на орендоване житло

Кияни масово шукають однокімнатні квартири. За перше півріччя 2019, серед усіх відгуків на оголошення 58% припало на них. Для порівняння, «двушки» шукають вдвічі менше людей - 34% відгуків на оголошення, попит на трикімнатні склав 8%.

Що стосується орендодавців, з початку 2019 найчастіше на платформі вони пропонували однокімнатні квартири - 29 500 оголошень або 47%. На другому місці опинилися двокімнатні - 25 000 пропозицій. Також було близько 9 000 «трійок», 14%. У Дарницькому районі квартири здають в оренду частіше, ніж в будь-якому іншому. Найскладніше знайти житло на Подолі і Печерську.

Половина всіх власників квартир, які здають житло в оренду, роблять це без ріелторів. У першому півріччі 2019 послугами ріелтора найчастіше користувалися орендодавці, які пропонують «трьошки», - 31% серед всіх оголошень про здачу трикімнатних апартаментів. Рідше - власники однокімнатних квартир, частка пропозицій 17%. 23% всіх власників «двушок» користуються послугою ріелтора при здачі житла.

Читайте також: Оренда від невласника.

Вас може зацікавити: В Україні у 2019 році подорожчало житло.

Для оперативної реакції на незаконні дії відносно внесення змін до реєстру нерухомості варто скористатися сервісами SMS- МАЯК і SMS- МАЯК ЗЕМЛЯ. Про зміни в реєстрі вони повідомлять за допомогою SMS- повідомлення, електронного листа, а також повідомлення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини