Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про розвантаження роботи Великої Палати Верховного Суду

17 жовтня 2019, 12:26
408
0
Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 142-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» (законопроект № 1026), який Верховна Рада прийняла 2 жовтня.

Слідкуйте за оновленнями в модулі "Законопроекти" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовим доступом до продуктів ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна скористатися тут

Документ вносить зміни в Господарський процесуальний кодекс та Цивільний процесуальний кодекс, а також у Кодекс адміністративного судочинства в частині, що стосується обмеження випадків передачі судових справ на розгляд Великої Палати Верховного Суду.

Крім того, змінено строки повернення до суду першої інстанції адміністративних справ після апеляційного та касаційного провадження.

“Очікується, що ухвалення цього Закону допоможе розвантажити роботу Великої Палати Верховного суду, адже документ унеможливить зловживання правом на оскарження судових рішень. Також це позитивно вплине на дотримання Україною положень статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо забезпечення розумних термінів розгляду справи”, - йдеться в повідомленні на сайті Президента.

Закон набире чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також:

- Велика Палата ВС роз'яснила, як ділиться майно осіб, які проживали у цивільному шлюбі

- Велика Палата ВС присікла схему, яку використовували юрособи для несплати боргів

- Стан сп'яніння водія не є кваліфікуючою ознакою злочину і обтяжує покарання - Велика Палата ВС

З постановами Великої Палати ВС можна ознайомитись в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини