Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував постанову Держпраці про накладення штрафу у розмірі 1,5 млн грн

18 жовтня 2019, 10:35
898
0
Реклама

Суть справи: підприємство просило скасувати постанову Держпраці про накладення штрафу у розмірі 1 563 660 грн. Постанова обґрунтована тим, що позивач не оформив трудові відносини із чотирнадцятьма працівниками.

Позивач зазначив, що надав своє приміщення, у якому проводилась перевірка, в оренду іншим суб'єктам господарювання. Він вказав, що під час перевірки у приміщенні перебували працівники орендарів.

Місцевий суд задовольнив позов, скасувавши постанову Держпраці.

Судом було враховано, що під час проведення перевірки в магазинах належних позивачеві, могли перебувати працівники інших суб`єктів господарювання, однак відповідач під час інспекційного відвідування вказане питання не з`ясував у осіб, які на його думку перебували у трудових відносинах з позивачем.

Також суд вказав, що акти, складені інспекторами Держпраці про те, що в приміщеннях магазинів, належних позивачу, перебували особи, які здійснювали трудові функції продавців, охоронника, прибиральниці, однак відмовились представитись, не можуть вважатися належними та допустимим доказами, оскільки підписані лише працівниками відповідача та не засвідченні підписами інших осіб, а тому є суб`єктивною думкою перевіряючих.

Крім того, суд не прийняв до уваги посилання відповідача на виявлення в ході перевірки магазину у кабінеті адміністратора списку співробітників магазину із зазначенням посад, прізвищ та номерів телефонів, оскільки працівники позивача та сам позивач заперечили наявність у магазині кабінету адміністратора та перебування відповідних громадян у трудових відносинах. Інспектори не надали суду докази існування такого списку або його копії.

Зазначимо, що рішення місцевого суду може бути оскаржено в апеляції.

Відповідне рішення у справі № 440/964/19 Полтавський окружний адмінсуд прийняв 12.09.2019. Прочитати повний текст рішення можна в систему аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Вам також буде цікаво:

- Чи потрібно укладати трудовий договір з директором-засновником підприємства

- Держпраці може перевіряти підприємства без попередження

- У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини