Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки можна заощадити від ведення безпаперового бізнесу

28 жовтня 2019, 17:13
459
0
Реклама

25 жовтня відбувся форум «Бізнес без паперу», присвячений питанням автоматизації бізнесу, електронному документообігу та SaaS-рішенням, що допомагають розвивати бізнес в епоху цифрових технологій. Одним із організаторів заходу виступила компанія «ЛІГА:ЗАКОН».

Зокрема, Леся Михайленко, керівник юридичного департаменту електронного майданчику Zakupki.Prom.ua, розповіла, що цього року компанія пройшла податкову перевірку з використанням електронних документів.

Читайте також: як успішно пройти податкову перевірку при веденні електронного документообігу

«Свого часу ми вирішили перейти на електронні документи через таку ситуацію, що ми змушені були подати акти надання послуг в сумі 17 грн, а відправка такого акту коштувала 20 грн. Тому ми вирішили знизити собівартість і перейшли на електронний документообіг», - розповіла вона.

Керівник підрозділу обслуговування клієнтів сервісу електронного документообігу «Вчасно» Володимир Олейчук зазначив, що закупки надають послуги, тому це були масові відправки актів наданих послуг, іноді оригіналів рахунків, а також актів звіряння.

«Кожного місяця це була відправка близько 20 тис. документів. Необхідно розуміти, що в паперовому виді ви зразу множите це на два, оскільки один документ залишається у контрагента і один повертається до вас, тож це 40 тис. документів. На рік виходило майже 500 тис. документів. 500 тис. листів формату А4 це 42 дерева. Загальна вага цих листів становить близько 2,5 тон. А для бізнесу - це 3 млн грн щороку. Тобто економія від впровадження електронного документообігу дуже значна», - підсумував він.

Також директор напрямку бухгалтерських продуктів ЛІГА:ЗАКОН Ольга Таранова вказала, що електронний документообіг гарантує високу безпеку даних.

«Ми можемо бути впевнені, що наші персональні дані ніхто ніде не прочитає, ніхто ніде не використає. З другого боку, це зручність і легкість використання», - повідомила вона.

Крім того, варто врахувати витрати на зберігання паперових документів, роботу персоналу, а також їх спеціальну утилізацію.

«В той час, як Китай використовує технології штучного інтелекту, ми все ще живемо в аналогових процесах, і думаємо, а чи варто зайнятися діджиталізацією. Але зміни вже відбуваються і ми не можемо їх ігнорувати. Впровадження цифрових рішень, наприклад,  використання електронних документів має бути пріоритетним напрямком для будь-якої сучасної компанії. Тільки так бізнес може залишатися конкурентоспроможними і проявляти соціальну відповідальність. За статистикою офісний працівник використовує 40 аркушів паперу в день, і половину з них до кінця дня викидає у смітник. Уявіть масштаби проблеми на рівні всієї країни! Ми точно можемо це змінити - треба тільки почати», - переконана Оксана Ферчук, керівник бізнес-напряму EVO.

Вам також буде цікаво:

Податківці можуть без попередження проводити перевірки щодо працевлаштування та виплати зарплат

Держава буде виплачувати штрафи платникам податків у випадку порушення адміністрування: Гетманцев про податкові законопроекти

До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини