Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за жовтень

5 листопада 2019, 10:11
932
0
Реклама

1. ДПС посилить контроль за реалізацією побутової техніки для захисту прав споживачів. Причиною посилення заходів контролю стало дослідження, за яким 75% інтернет-магазинів не видають покупцям фіскальних чеків на складну побутову техніку. Податкова служба звертає увагу суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту чи заміні, на необхідність дотримання вимог чинного законодавства в частині застосування РРО при здійсненні продажу таких товарів.

Для перевірки та оцінки надійності бізнес-партнера ви можете скористатися сервісом CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Його можливості дозволяють отримати актуальні та архівні відомості про діяльність українських компаній і ФОПів, точно візуалізувати юридичні зв'язки, перевірити афільованість і виявити кінцевих бенефіціарів. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

2. Інспекційним порталом сформовано проект Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, в якому міститься перелік із 32 381 суб'єктів господарювання щодо яких будуть проводитися перевірки в наступному році. План комплексних перевірок на 2019 рік див. тут, плани-графіки контролюючих органів на 2019 рік див. тут.

3. Фондсоцстраху пояснив, що об'єктами ревізій під час проведення перевірок страхувальників є:

- протоколи засідань комісії (рішення уповноваженого) із соціального страхування підприємства;

- заяви-розрахунки для фінансування матеріального забезпечення застрахованих осіб за кошти Фонду;

- листки непрацездатності;

- копії посвідчень осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, учасників війни та інші документи, що підтверджують їх право на пільги щодо оплати листків непрацездатності;

- трудові книжки та "Індивідуальні відомості про застраховану особу" (форма № ОК-7-з) - для обчислення тривалості страхового стажу;

- табелі обліку використання робочого часу, графіки змінності;

- розрахунково-платіжні відомості.

4. Державна регуляторна служба повідомила, що затверджена НКРЕКП уніфікована форма акта зі змінами, внесеними постановою від 13.09.2019 № 1952, не відповідає вимогам законодавства. ДРС наголошує, що суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб контролюючого органу до здійснення перевірок, якщо таким органом не була затверджена та оприлюднена уніфікована форма акта, в якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику.

5. Верховний Суд визнав незаконним рішення Київської міськради від 22.09.2016 № 19/1023 щодо заборони продажу алкогольних напоїв в Києві з 23:00 до 10:00 у стаціонарних об'єктах торгівлі. Рішення легко можна знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, отримавши тестовий доступ за посиланням.

6. НКЦПФР затвердила уніфіковану форму акта, складеного за результатами проведення перевірок щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог ліцензійних умов у сфері провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів).

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду. Скористайтесь для цього тестовим доступом до ІПС.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини