Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст радить бізнесу стежити за змінами в реєстрах та хоче прискорити розгляд рейдерських кейсів

8 листопада 2019, 12:45
400
0
Реклама

Мін'юст пропонує корисні поради, які допоможуть бізнесу захиститися від рейдерства.
1. Стежте за відомостями в державних реєстрах за допомогою сервісу SMS-Маяк, який повідомляє власників про зміни в статусі їх нерухомості та бізнесу.
2. Внесіть запобіжники до статутів.
3. Впорядкуйте документи щодо прав на земельні ділянки, на яких знаходяться активи великих підприємств: отримайте кадастровий номер,оформіть право на ділянку.
4. Внесіть відомості про об'єкти нерухомого майна до державного реєстру - це допоможе застрахувати майно від відкриття розділу за підробними документами.
5. Встановлюйте в статуті підприємства вимоги щодо обов'язкового нотаріального посвідчення договорів відчуження корпоративних прав - це допоможе убезпечити від зміни складу учасників через підробний н/п акт.

Перевірте ваших контрагентів прямо зараз за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс допоможе відслідковувати реєстраційні зміни в компанії (зміна керівного складу, засновників та бенефіціарів, адреси, розміру статутного капіталу, КВЕД), що надасть можливість захистити бізнес від корпоративного рейдерства. Якщо без відома одного з засновників була подана заява на зміну його частки у статутному капіталі компанії, або ж усунення його зі складу засновників.

Крім того, Міністр юстиції Денис Малюська під час зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією розповів про плани Міністерства розвивати альтернативні інструменти вирішення спорів.

У планах побудувати альтернативну державним судам систему, частиною якої стане Антирейдерська комісія і незалежні арбітражі.

Також до кінця року буде оновлено процедура розгляду скарг комісією і впроваджено можливість розгляду найбільш складних рейдерських кейсів протягом 24 годин (зараз комісія приймає рішення протягом 30-45 днів, а суди можуть розглядати справи роками).

Читайте також: Як змінюється життя ТОВ з 2 листопада 2019 і чи потрібно ТОВ змінювати статут у 2019 році?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини