Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Ціни на електроенергію планують підвищити

9 березня 2020, 10:00
6266
5
Реклама

В.о. Міністра енергетики Олексій Оржель в інтерв'ю для видання «Уніан» заявив про необхідність підвищення ціни на газ для населення для того, щоб вирівняти дисбаланс між цінами на електроенергію для населення та промисловості. Він пояснив це так:

«Давайте відверто - якщо наша промисловість платить дорожче, то вона менш конкурентоздатна, а це дуже зараз відчутно - криза на зовнішніх ринках, коронавірус та інші фактори, коли треба бути конкурентноздатними, а електрична енергія є дуже важливим елементом у будь-якому виробництві».

Екс-міністр розказав, що якщо для населення буде введена висока межа для пільгової ціни (щоб за звичайною ціною платили тільки заможні українці), то, за його словами, всі інші будуть намагатись залишитись під цією планкою. Тому, вважає Оржель, пільгову ціну потрібно взагалі скасувати:

«Якщо говорити про 100 кВт і скасування пільгової ціни в 90 копійок, то цей показник грає набагато більше. Це є еквівалент 10 мільярдів гривень вивільнених грошей на ринку електричної енергії… Найкраща модель, аби не зловживали тарифом, - єдина ціна для всіх», - сказав він.

Читайте також: До 1 травня жителі багатоповерхівок мають визначитися з формою управління будинком

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини