Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для аграріїв ухвалили програму здешевлення кредитів

Реклама

Уряд змінив порядок використання бюджетних коштів для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі. Відповідну постанову № 202 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів" було прийнято 3 березня.

Документ визначає механізм використання бюджетних коштів за програмою "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників", які спрямовуються на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

Компенсації на конкурсній основі отримають аграрії, які:

  • провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття поточних витрат та витрат капітального (інвестиційного) характеру, пов'язаних із провадженням діяльності, або які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції за останній рік до 20 млн. гривень, - за всіма видами сільськогосподарської діяльності;

  • не мають порушених справ про банкрутство, яких не визнано банкрутами, що не перебувають на стадії ліквідації;

  • не мають прострочену більш як шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, ПФУ та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Компенсація надається позичальникам за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Автоматизуйте свої щоденні задачі використовуючи професійне рішення Адвокат. З його допомогою ви можете швидко підбирати релевантні судові рішення з 85 млн. доступних, аргументовано будувати захист у суді та бути в курсі законодавчих новацій.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за:

  • короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;

  • середньостроковими і довгостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов'язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об'єктів.

Сума компенсації не може перевищувати:

  • для позичальників та пов'язаних із ними осіб, які провадять діяльність у галузях тваринництва, - 15 млн. гривень;

  • для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, - 5 млн. гривень.

Для отримання компенсації необхідно подати одному із уповноважених банків заявку на участь у конкурсі.

Швидко реагувати на зміни в законодавстві, тримати руку на пульсі важливої для бізнесу інформації, а також бути ефективним віддалено, допоможуть веб-рішення ЛІГА:ЗАКОН. Протестувати систему можна за посиланням.

Читайте також:

Як отримати земельну ділянку в Україні - інструкція

Для аграріїв хочуть запровадити новий податок

Погодження документів Держгеокадастром автоматизовано

У липні запроваджуються нові правила для оренди землі

ТОП-10 новин для аграріїв

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини