Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС вказав випадок, коли професійний зберігач не відповідає за втрату

Реклама

Професійний зберігач має довести, що річ втрачена внаслідок непереборної сили або через такі властивості речі, про які зберігач, приймаючи її на зберігання, не знав і не міг знати, або внаслідок умислу чи грубої необережності поклажодавця, інакше зберігач має відшкодувати збитки.

Відповідне положення міститься у постанові КЦС ВС від 15 квітня 2020 року у справі № 643/14079/17.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентам, аналізуйте Правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень Verdictum. Отримайте повнофункціональний тестовий доступ за посиланням.

Обставини справи

Позивач подав касаційну скаргу у справі за позовом про відшкодування збитків, завданих внаслідок втрати майна за договором зберігання.

Позиція Верховного Суду

Верховний Суд зазначив, що такий договір може бути укладений зі зберігачем чи професійним зберігачем.

Правильне визначення правового статусу відповідальної за збереження речі сторони договору (зберігач чи професійний зберігач) впливає на обставини, які виключають відповідальність такої сторони за втрату речі, прийнятої на зберігання. Апеляційний суд таких обставин, які мають важливе правове значення для правильного вирішення спору, не встановив.

Кваліфікуючою ознакою професійного зберігача є здійснення зберігання на засадах підприємницької діяльності. Тобто таку діяльність суб'єкт господарювання (підприємець) має здійснювати систематично.

За загальним правилом за втрату речі під час строку зберігання зберігач відповідає, якщо:

- відбулося порушення обов'язку повернути поклажодавцеві річ у схоронності;

- поклажодавцеві завдано збитків у вигляді втрати речі;

- наявний причинний зв'язок між діями (бездіяльністю) зберігача і негативними наслідками, що виявились результатом таких дій (бездіяльності);

- вини зберігача в настанні щодо речі негативних наслідків, яка проявилась у будь-якій формі, тобто умислу чи необережності зберігача до невиконання чи неналежного виконання своїх обов'язків.

Натомість професійний зберігач має довести, що річ втрачена внаслідок непереборної сили або через такі властивості речі, про які зберігач, приймаючи її на зберігання, не знав і не міг знати, або внаслідок умислу чи грубої необережності поклажодавця.

У всіх інших випадках, навіть якщо вини професійного зберігача немає, він зобов'язаний відшкодувати збитки поклажодавцеві.

У разі якщо зберігач зберігає річ після закінчення строку зберігання, то він відповідає за її втрату лише за наявності його умислу або грубої необережності.

Розмір збитків, завданих втратою зберігачем речі, має доводити поклажодавець (кредитор).

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини