Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як держава підтримує бізнес в карантині

Реклама

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко озвучив програмні дії Уряду і Мінекономіки, спрямовані на підтримку мікро- і малого бізнесу в умовах обмежувальних заходів у зв'язку з COVID-19, зокрема:

Перші пом'якшення карантинних обмежень з 11 травня:

  • робота торговельного та побутового обслуговування громадян;

  • робота закладів громадського харчування на виніс;

  • робота літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Чіткий перелік дозволених видів господарської діяльності буде доопрацьований і представлений на наступному засіданні Уряду. 

Продовження мораторію на перевірки малого бізнесу
Обговорення питання ЄСВ з Мінфіном та Мінсоцполітики щодо пошуку комплексного збалансованого рішення. Нагадаємо, Верховна Рада планує продовжити строки дії пільг та адміністративних спрощень на період, який буде прямо прив'язаний до закінчення карантину

Підтримка по частковому безробіттю

Уряд виділив 4,7 млрд на цю підтримку. Скористатись можуть малі та середні роботодавці, які зупинили або ж скоротили діяльність через карантин. Ці кошти дозволять роботодавцям виплатити зарплати їхнім працівникам, попередити звільнення, зберегти робочі місця по всій країні. Як отримати допомогу по частковому безробіттю читайте тут

Зверніть увагу на нову рубрику видання ЮРИСТ&ЗАКОН - "Робота бізнесу в умовах пандемії і кризи", де ви завжди зможете знайти актуальну й важливу інформацію про нюанси роботи в умовах каранину.Замовляйте також доступ до демо-номера електронного видання “ЮРИСТ&ЗАКОН”.

Програма “5-7-9”

Можливість рефінансування кредитів під 0% протягом року.  Розмір кредитного портфелю за цією програмою - 35 млрд грн.

Програма “Нові гроші”

Кредитування для мікро- і малих підприємців під 3% на 2 роки. 

Так, Уряд постановою від 29 квітня 2020 р. № 319 оновив правила кредитної програми для малого бізнесу. Отримати рефінансування в рамках антикарантинного пакета під нульову процентну ставку, яким було доповнено програму 15 квітня 2020 року, зможуть суб'єкти підприємництва, чий річний дохід не перевищував 10 мільйонів євро. Знімається обмеження щодо максимальної суми кредиту на таке рефінансування. Обмежується лише сума державної підтримки, що надається суб'єкту підприємництва, яка сукупно не може перевищувати за будь-який трирічний період 200 тис. євро.

Позичальники отримують можливість рефінансувати свої діючі кредити за ставкою 3%, 5%, 7% або 9% річних (залежно від категорії кредиту) на термін до 5 років у сумі до 3 мільйонів гривень.

Обидва види рефінансування стають доступними для позичальників, які мають кредити у будь-якому банку України.

Також бізнес отримає змогу оформити відстрочку зі сплати не лише тіла кредиту, але й відсотків на обслуговування позики. Така відстрочка може сягати 9 місяців і залежить від мети надання державної підтримки.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини