Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Комунальникам можуть дозволити несанкціонований доступ до житла для відключення послуг

Реклама

Депутати схвалили в першому читанні законопроект законопроект № 2458, яким пропонують врегулювати питання перехідного періоду для запровадження реформи ЖКГ, зокрема, пропонується врегулювати питання переходу на нові договори про надання комунальних послуг, встановивши одномоментний перехід, що дозволить уникнути хаосу в процесі надання і оплати комунальних послуг.

Пропонується запровадження публічних договорів про надання комунальних послуг, що дозволить уникнути додаткових фінансових витрат, пов'язаних з укладенням договорів у письмовій формі.

Також виконавців комунальных послуг зобов'яжуть інформувати споживачів про вимоги до якості цих послуг з кожного будинку окремо через сайт.

Серед іншого, проектом запропоновано змінити порядок доступу до житла або іншого об'єкту нерухомого майна споживачів, дозволивши для обмеження (припинення) надання комунальної послуги здійснювати доступ до житла, іншого об'єкту нерухомого майна без отримання згоди його власника (користувача) (несанкціонований доступ).

Несанкціонований доступ відбувається, якщо власник (користувач) відмовляється допустити до житла (іншого об'єкта нерухомого майна) представника виконавця.

Нагадаємо, раніше до 1 травня 2020 року співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов'язані були визначитися з моделлю організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг, а виконавці комунальних послуг - укласти з такими співвласниками договори. Потім, у зв'язку з введенням карантину, цей термін перенесли і тепер визначатися потрібно протягом п'яти місяців з дня завершення карантинних заходів. Детальніше про те, що це за договори і навіщо їх укладати ми писали раніше

Перевірити забудовника перед купівлею квартири можна з допомогою сервісу CONTR AGENT

В період кризи важливо стежити за діяльністю ваших конкурентів і партнерів. Бізнес-розвідка - це інструмент екосистеми LIGA360 для отримання інформації про конкурентів, партнерів, постачальників в розрізі змін в держреєстрах, бенефіціарів, керівників, виграних тендерів і судових рішень. Тримаєте руку на пульсі змін 24/7 із смартфону або комп'ютера разом з LIGA360. Замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини