Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджуються нові підстави податкових перевірок

Реклама

ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформує, що Законом України від 16.01.2020 № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового Кодексу, відповідно до яких змінено підстави для проведення документальних позапланових перевірок.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

З 23.05.2020 року підставами для проведення документальної позапланової перевірки є:

-  неподання платником податків в установлений законом строк податкової декларації, розрахунків, звітності для податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до пункту 39.4 статті 39 ПКУ, якщо їх подання передбачено законом;

-  отримання інформації, що свідчить про ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік.

З 01.07.2020 року контролюючий орган матиме право провести документальну позапланову перевірку, якщо після проведення документальної планової перевірки або документальної позапланової перевірки отримано інформацію та/або документи від іноземних державних органів, які стосуються питань, що були охоплені під час попередніх перевірок платника податків та свідчать про порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи. Така перевірка проводитиметься виключно щодо питань, що стали підставою для проведення такої перевірки.

З 01.01.2021 року документальна позапланова перевірка може бути проведена у разі, якщо платником податків подано в установленому порядку контролюючому органу заперечення до акта перевірки в порядку, визначеному пунктом 86.7 статті 86 цього Кодексу, або скаргу на прийняте за її результатами податкове повідомлення-рішення, в яких вимагається повний або частковий перегляд результатів відповідної перевірки або скасування прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення у разі якщо платник податків у своїй скарзі (запереченнях) посилається на обставини, що не були досліджені під час перевірки, та об'єктивний їх розгляд неможливий без проведення перевірки. Така перевірка проводитиметься виключно з питань, що стали предметом оскарження.

Водночас, з ПКУ вилучено норму, коли документальна позапланова перевірка проводилась на підставі отриманого судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки.

Звітність - не проблема з REPORT. Сервіс онлайн-звітності містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ. Замовляйте тестовий доступ на 7 днів та переконайтеся самі.  

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360.

Читайте також:

Податковий борг: новації податкової реформи

Нові штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК

Податкова реформа: топ-10 змін ПДФО

У ДПС роз'яснили, які зміни внесли до Податкового кодексу

Відповідальність платників податків по-новому: пом'якшувальні обставини та нові штрафи

Що нового для ФОП передбачив Закон № 466

Мала податкова реформа 2020: рекомендації власникам бізнесу

Податкові перевірки по-новому: що змінює Закон № 466

Податкова реформа: ПДВ-зміни Закону № 466

КІК-податок 2021: що потрібно знати вже зараз податковому юристу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини