Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безкоштовні консультації для підприємців тепер доступні онлайн

Реклама

Понад 350 безкоштовних консультацій вже надано існуючим та потенційним підприємцям у рамках пілоту Інформаційний пункт підприємця (ІПП). Пілот реалізується SME.DO та регіональною і місцевою владою.

Проект здійснюється за підтримки компанії ЛІГА:ЗАКОН.

Для більш ефективного спілкування з підприємцями була створена інтернет-сторінка ІПП, на якій можна знайти контакти Інформаційних пунктів або отримати безкоштовну консультацію дистанційно. Більше інформації за посиланням: https://sme.gov.ua/ssp/.

На онлайн-сторінці Інформаційних пунктів підприємця доступні такі можливості:

  • контакти усіх ІПП;

  • консультація онлайн;

  • запис на консультацію до ІПП;

  • можливість поділитися враженнями від відвідування ІПП;

  • можливість розказати про потреби підприємців та надати пропозиції для розвитку підприємництва;

  • можливість долучити свій регіон до інформаційної підтримки Офісу розвитку МСП.

З грудня 2019 року до лютого 2020 року SME.DO як постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, спільно з регіональною та місцевою владою запустили пілотний проект Інформаційні пункти підприємця (ІПП) у чотирьох пілотних регіонах: Запорізька, Черкаська, Чернігівська та Тернопільська області.

Пілотний етап реалізується протягом 2020 року після чого будуть надані рекомендації щодо масштабування пілоту в інших регіонах України.

Пілотний проект з утворення Інформаційних пунктів підприємця формує місцеву інфраструктуру підтримки підприємців та передбачає надання безкоштовної інформаційної допомоги українцям по таких напрямках:

  • відкриття власної справи;

  • наявні програми навчальної та фінансової підтримки;

  • події та заходи для підприємців;

  • організації та установи підтримки бізнесу.

На сьогодні підтримка в рамках проекту передбачена тільки для тих регіонів, які є пілотними. В той час як інші регіони також можуть долучитися до інформаційної підтримки Офісу розвитку МСП.

Довідково: Пілотний проект з утворення Інформаційних пунктів підприємця при органах місцевого самоврядування без утворення додаткових юридичних осіб реалізується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва та проекту FORBIZ на виконання Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва до 2020 року та Плану заходів з її реалізації. Проект має на меті відпрацювати модель державної безкоштовної інформаційної підтримки суб'єктів мікро підприємництва та потенційних підприємців на локальному рівні в 4 пілотних регіонах (Запорізька, Тернопільська, Черкаська та Чернігівська області) в тому числі в об'єднаних територіальних громадах, які мають підприємницький потенціал. Пілотний етап реалізується протягом 2020 року після чого будуть надані рекомендації щодо масштабування пілоту в інших регіонах України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини