Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензійний реєстр: Кабмін оновив положення

Реклама

26 серпня 2020 року Кабмін ухвалив постанову № 755 щодо затвердження Порядку формування і ведення ліцензійного реєстру.

З повним текстом цього та інших документів можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Цей Порядок визначає організаційні засади формування та ведення ліцензійного реєстру, а також перелік відомостей, що містяться в ліцензійному реєстрі.

У ліцензійному реєстрі містяться відомості про:

1) суб'єкта господарювання, якому видано ліцензію;

2) вид господарської діяльності або частину виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню і який має право провадити ліцензіат на підставі ліцензії;

3) підставу прийняття, дату прийняття і номер рішення про видачу ліцензії (із зазначенням найменування, місцезнаходження, ідентифікаційного коду органу ліцензування, який видав ліцензію);

4) строк дії ліцензії (у разі встановлення строку дії ліцензії законом);

5) місце провадження ліцензіатом виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню (зокрема дата внесення відомостей про місце провадження виду господарської діяльності);

6) матеріально-технічну базу, що використовується ліцензіатом для провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню (в разі наявності в ліцензійних умовах вимог щодо до такої бази);

7) підставу прийняття, дату прийняття і номер рішення органу ліцензування про переоформлення ліцензії тощо.

Відомості, що містяться в ліцензійному реєстрі, є відкритими та загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних).

Програмне забезпечення ліцензійного реєстру забезпечує зберігання відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців протягом 75 років з дати внесення запису про анулювання ліцензії. Після закінчення 75-річного строку інформація підлягає знищенню.

Орган ліцензування вносить до ліцензійного реєстру відомості, визначені пунктом 4 цього Порядку, на підставі прийнятих рішень, а також інформації, що надходить до органу ліцензування відповідно до Закону "Про ліцензування видів господарської діяльності" та ліцензійних умов.

Передача інформації та інших відомостей до ліцензійного реєстру з інших державних електронних інформаційних ресурсів або систем органів державної влади здійснюється відповідно до Положення про електронну взаємодію державних електронних інформаційних ресурсів. Процедура ідентифікації користувача здійснюється шляхом використання інтегрованої системи електронної ідентифікації відповідно до Положення про інтегровану систему електронної ідентифікації.

Документ набуде чинності з дня опублікування.

Спробуйте комплексне рішення LIGA360 та отримайте єдиний інструмент командного управління для всієї компанії зі знижкою до 50%. LIGA360 пропонує безліч переваг:

  • Обговорення, аналіз і контроль зовнішніх ризиків і критичних змін

  • Ефективна віддалена робота усієї команди

  • Ключова бізнес-інформація для правильних рішень

  • Єдиний інформаційний простір

Пропозиція діє тільки до 31 серпня. Встигніть оформити замовлення за найвигіднішими умовами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини