Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реалізація арештованого майна відбуватиметься за новою процедурою - Мін'юст

Реклама

28 серпня 2020 року Міністерство юстиції внесло зміни до Порядку реалізації арештованого майна.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Розділено функції адміністратора та організатора в системі реалізації арештованого майна: «ProZorro.Продажі» стало адміністратором, а СЕТАМ - організатором.

Метою цих змін є підвищення прозорості процедури реалізації майна боржників, збільшення кількості учасників електронних торгів, зацікавлених у придбанні арештованого майна, що повинно привести до збільшення вартості такого майна і, як наслідок, збільшення надходжень до державного бюджету.

Удосконалення Порядку реалізації арештованого майна полягають також у:

- розмежуванні функції адміністрування системи електронних торгів та організації електронних торгів;

- покращенні порядку проведення електронних торгів і торгів за фіксованою ціною;

- спрощенні повернення гарантійних внесків учасникам електронних торгів;

- врегулюванні підстав, порядку та наслідків дискваліфікації учасника електронних торгів (торгів за фіксованою ціною).

«Зміни стосуються лише примусової реалізації майна в частині адміністрування системи. СЕТАМ і надалі буде виконувати покладені Міністерством юстиції на держпідприємство функції по реалізації арештованого майна, супроводження виставлення на торги лотів, зберіганню арештованого майна. Ми також продовжуємо продаж майна в рамках добровільного продажу», - повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Зазначені зміни набирають чинності з дня розміщення на веб-сайті Міністерства юстиції оголошення про початок реалізації арештованого майна в електронній торговій системі, адміністратором якої є державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ».

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет-видань і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

А для того, щоб відстежити згадування про будь-який бренд і відгуки про компанію, скористайтеся модулем системи аналітики та моніторингу медіа-простору Semantrum.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини