Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За недопущення Держпраці до перевірки оштрафують до 80 тис. грн

Реклама

За перешкоджання проведення перевірки інспекторам Держпраці законодавством передбачені певні санкції.

Про це нагадує управління Держпраці у Закарпатській області після інспекційне відвідування однієї з пилорам на Іршавщині, яке закінчилося у місцевому відділі поліції.

Відповідальність за вчинення перешкод у проведенні інспекційного відвідування, предметом якого є перевірка належності оформлення трудових відносин, регламентують абзаци 7, 8 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю. Так, юридичні особи та ФОПи, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

- недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (зараз - 15 тис. грн);

- недопущення до проведення перевірки з питань належного оформлення трудових відносин, створення перешкод у її проведенні - у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (зараз - 80 тис. грн).

Дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини