Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У КМДА розповіли, як вибрати якісне і комфортне житло

Реклама

Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА та начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Фейсбук розповів, на що потрібно звернути увагу, щоб обрати не просто житло, а комфортне помешкання з усіма зручностями.

Пан Тацій зазначив 5 основних принципів для пошуку якісного житла

1. Інфраструктура всередині комплексу

Біля вашого будинку має забезпечуватись набір необхідних функцій соціального забезпечення. Дізнайтесь, чи є поряд школа, дитсадок, поліклініка з можливістю їх відвідування. Якщо цього немає, то скоріш за все вам доведеться витрачати велику кількість життєвого часу і сил, щоб через затори добиратися до цих закладів.

2. Прибудинкова територія

Найкраще, коли на одного жителя забезпечується 6.8 метрів території біля будинку. Якщо менше, то навряд чи у ваших дітей буде достатньо місця, щоб погуляти.

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни.

3. Середовище

Не «ведіться» на низькі ціни на нерухомість, а одразу перевірте, які об'єкти знаходяться поряд з вашим будинком. Київ і так регулярно очолює рейтинги міст світу із найбруднішим повітрям. Чи готові ви жити на території, де постійно відчувається сморід від роботи підприємств?

Читайте також: Купівля квартири: що і як потрібно перевіряти?

4. Наявність паркомісць

Сьогодні в Україні рівень автомобілізації становить приблизно 232 машини на 1 тисячу осіб. У Києві цей показник набагато більший. Через відсутність достатньої кількості парковок велика кількість автомобілів блокує проїзди, сприяючи утворенню заторів. Чи зможе проїхати в такому місці пожежний автомобіль і вчасно загасити пожежу?

А загалом наявність парковок - це про безпеку. Знаючи, що ваш автомобіль знаходиться в межах вашого житлового комплексу поряд з вами, живеться спокійніше. Обираючи квартиру, звернуть увагу на забезпеченість кожної квартири паркомісцями. Ідеальний варіант - 2 паркомісця на помешкання, економний - 1,5 місце на одну квартиру (згідно з нормами ця кількість становить 0,5-1 паркомісце).

Також читайте: Як отримати витяг з містобудівного кадастру онлайн

5. Якість матеріалів, з яких побудований будинок

Ваші безпека та комфорт дуже залежать від цього фактору. Купуючи житло, зверніть увагу на утеплення фасаду, системи кондиціонування, вікна, внутрішнє оздоблення, тощо. Якщо ви не дуже уважно перевірили якість матеріалів, цілком вірогідно, що після купівлі квартири вам доведеться витрачати гроші ще і на ремонт.

Головне правило при виборі житла - щоб ваше перебування у ньому було комфортним. Тому в першу чергу керуйтесь власними вподобаннями і потребами.

Нагадаємо, перевірити забудовника перед купівлею квартири та поставити його на моніторинг можна також з допомогою сервісу CONTR AGENT

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини