Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Депутати пропонують нові штрафи за недотримання ЖК-норм

Реклама

19 листопада у Верховній Раді зареєстровано взаємопов'язані законопроекти № 4403 та № 4404 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Проектом Закону № 4403 пропонується встановлення на законодавчому рівні механізму щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства та відповідальності за порушення законодавства у цій сфері.

Законопроектом № 4404 передбачено внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме щодо введення відповідальності за порушення законодавства у сфері ЖКГ, зокрема централізованого питного водопостачання, водовідведення та теплопостачання.

Так, наприклад, КУпАп доповнено ст. 154-1, де зазначено, що за пошкодження водогосподарських (гідротехнічних) споруд і пристроїв, об'єктів і систем централізованого питного водопостачання та водовідведення, передбачено накладання штрафу на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн) і на посадових осіб від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн).

Ухилення від укладання договору про надання послуги з поводження з побутовими відходами тягне за собою накладання штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн), на посадових осіб - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Порушення строків встановлення або заміни засобів вимірювальної техніки вузлів комерційного обліку тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб виконавця комунальної послуги, оператора зовнішніх інженерних мереж - від 200 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400- 4250).

Враховуючи взаємопов'язаність даного законопроекту із законопроектом № 4403, у тексті проекту передбачається, що даний законопроект може набрати чинність не раніше дня набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства».

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі усіх законодавчих змін, які стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини