Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля на ринку: хто не може перебувати на першій групі єдиного податку

Реклама

Податківці роз'яснюють підприємцям про першу групу спрощеної системи оподаткування.

Так, до першої групи відносяться ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень.

Згідно з п. 1.8 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 12-торг «Про наявність і використання торгової мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них», торгове місце - площа, відведена для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (вагів, лотків тощо) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у тому числі ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо. До торгових місць на ринках не належать магазини та об'єкти ресторанного господарства.

Отже, фізична особа - підприємець, яка здійснює роздрібний продаж товарів в магазині, розташованому на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи.

Нагадаємо, ФОПам готують нові ліміти та можуть відтермінувати застосування РРО.

Рецепт легкої звітності - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною

Щоб завжди звітуватися без помилок, вести облік доходів онлайн, тримати руку на пульсі змін законодавства і працювати з перевіреними контрагентами - рекомендуємо комплексне рішення LIGA360:Підприємець від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини