Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як закрити підприємство за скороченою процедурою - ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє керівникам підприємств, які вирішили через певні обставини припинити діяльність, про можливість проведення даної процедури без проведення додаткової позапланової перевірки.

Частина суб'єктів господарювання через ряд об'єктивних обставин фактично не здійснюють господарську діяльність значний проміжок часу та зацікавлені, щоб процедура припинення пройшла швидко.

Для цього існує ряд критеріїв, дотримання яких це зможе зробити реальністю.

По-перше, при прийнятті такого рішення повинно бути у повному обсязі проведено ряд процедур, а саме: закриті рахунки у банківських установах, надана у повному обсязі податкова звітність, погашені можливі наявні борги перед бюджетом, складено ліквідаційний баланс.

А найголовнішим критерієм для прийняття рішення щодо необхідності (або її відсутності) проведення позапланової перевірки суб'єкта господарювання у зв'язку з припиненням є наявність (або відсутність) ризикових факторів у його діяльності.

Рішення про проведення документальної перевірки платника податків приймається за результатами ґрунтовного аналізу всієї наявної в органах ДПС стосовно нього податкової інформації про ризики в його діяльності щодо приховування об'єктів оподаткування, несплати ним податкових зобов'язань.

Довідково: з початку року без проведення перевірок вже було припинено діяльність 84 суб'єктів господарювання.

Також читайте: Припинення діяльності ФОП: як впоратися без юриста

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини