Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нардепи пропонують зменшити тиск податківців на підприємців: проект у ВР

Реклама

19 березня 2021 року у ВР зареєстровано законопроект № 5283 про внесення змін до Податкового кодексу щодо зменшення тиску контролюючих органів на суб'єктів господарювання.

Законопроектом пропонується статтю 75 Податкового кодексу доповнити новим пунктом 75.2. та визначити, що не може бути проведено перевірку будь-якого виду у зв'язку з/з підстав зміни місцезнаходження платника податку з однієї адміністративно-територіальної одиниці на іншу.

У пояснювальній записці записці зазначено, що здійснюючи господарську діяльність, платники податків часто потерпають від порушень податкового законодавства внаслідок здійснення податкового контролю посадовими особами органів Державної фіскальної служби. Сприяє цьому недосконалість норм податкового законодавства, нечітке врегулювання Податковим кодексом окремих процедур, неоднозначність судової практики та відверте зловживання з боку контролюючих органів, яке вже стало певним принципом.

Наразі актуальним є питання незахищеності платника податків від зловживань контролюючих органів.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини