Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПи зможуть займатися готельним бізнесом

Реклама

Рада прийняла Закон "Про внесення змін Закону України "Про туризм" щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг (проект № 2673). Закон набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Законом включено фізичних осіб-підприємців до кола суб'єктів надання готельних послуг за рахунок викладення у новій редакції поняття «готель», «готельна послуга», «аналогічні засоби розміщення», замінивши, зокрема, слово «підприємство» на «суб'єкт господарювання».

Готелем вважатиметься засіб тимчасового розміщення, що складається з шести і більше номерів та в якому суб'єктом господарювання надаються готельні послуги.

Встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим засобам тимчасового розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії здійснюється за заявою суб'єктів господарювання, що надають відповідні послуги. Категорія готелю встановлюється на п'ять років.

Забороняється надавати послуги з тимчасового розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини