Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Офісі Президента пропонують відшкодовувати комісію за платіжні послуги для малого бізнесу

Реклама

Відбулося п'яте засідання Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва. Під час засідання робочі групи Ради презентували напрацювання, які мають удосконалити законодавство та створити сприятливі умови для розвитку малого підприємництва, зокрема мікропідприємництва.

Про це повідомили у прес-службі Офісу Президента.

Рада приділила увагу питанню значного розміру комісії за еквайринг, яку утримують банки під час розрахунків з використанням електронних платіжних засобів. Це стримує розширення застосування безготівкових розрахунків суб'єктами малого й мікробізнесу.

У зв'язку з цим Рада вирішила звернутися до уряду України з листом щодо запровадження державної підтримки у вигляді компенсації частини витрат на сплату згаданої комісії коштом бюджету. Планується, що це відбуватиметься в межах програм, які реалізує Фонд розвитку підприємництва, для суб'єктів малого підприємництва, зокрема тих, які застосовують реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори.

Після доопрацювання робочою групою законодавчі ініціативи будуть обговорені на майданчику Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики із залученням представників зацікавлених центральних органів виконавчої влади та підприємницького середовища. Це сприятиме формуванню узгодженої позиції та підтримці доопрацьованого законопроекту в Парламенті.

Керуйте бізнесом упевнено з LIGA360. Сервіс об'єднує 15 IT-продуктів, створює єдиний робочий простір для усієї команди і містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR і зручних внутрішніх комунікацій. Сформулюйте своє персональне комплексне рішення або знайдіть типове комплексне рішення для свого сегменту або галузі і тримаєте під контролем увесь бізнес, керуєте ризиками, приймайте узгоджені рішення. Замовити тест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини