Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У контролюючих органів мають бути вагомі підстави для проведення перевірок - ДРС

Реклама

Контролюючі органи повинні мати вагомі підстави та докази порушень ліцензійних умов для проведення позапланових перевірок підприємців.

Про це заявив Голова ДРС Олексій Кучер після засідання Експертно-апеляційної ради при Державній регуляторній службі України, яке відбулося 12 серпня.

За словами очільника Служби, сьогодні члени Експертно-апеляційної ради відмовили представникам Укртрансбезпеки та Держлікслужби у погодженні проведення 7 позапланових перевірок ліцензіатів.

«Причини відмови - недостатнє обґрунтування підстав для проведення перевірок та відсутність вагомих доказів порушення підприємцями ліцензійних умов», - заявив Олексій Кучер та зазначив, що погодження на проведення позапланових перевірок - одна з ключових функцій Експертно-апеляційної ради.

Голова ДРС також звернув увагу на факти, коли недобросовісні суб'єкти господарювання пишуть один на одного скарги до онтролюючих органів, щоб підставити конкурентів.

«Звісно, що Експертно-апеляційна рада при ДРС є надійним фільтром від таких методів недобросовісної конкуренції, але потрібно припиняти таку ганебну практику ще на етапі опрацювання скарг контролерами», - наголосив Олексій Кучер.

Зазначимо, що загалом під час засідання члени ради розглянули 17 звернень органів ліцензування щодо надання права на проведення позапланових перевірок додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов, з яких 3 звернення МВС, Укртрансбезпеки та ДАРТ було виключено з порядку денного.

Також на засіданні задовольнили 2 скарги суб'єктів господарювання на дії (бездіяльність) органів ліцензування щодо порушення законодавства, а 2 скарги підприємців на дії (бездіяльність) МОЗ та Укртрансбезпеки було знято з розгляду на підставі заяв ліцензіатів.

Перевіряйте інформацію про юридичних та фізичних осіб у рішенні LIGA360:Підприємець. Дані ЄДР, публічні кошти, перевірки держорганів, банкрутство, судові рішення, ризики у співпраці. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини