Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому вам можуть відмовити у видачі будівельного паспорта

Реклама

Іноді заявники одержують відмову від Департаменту містобудування та архітектури КМДА у наданні будпаспорту. Перелік причин для такої відмови - вичерпний і вказаний у Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій.

Так, згідно з пунктом 2.4 вказаного Порядку заявка повертається замовнику у такому разі:

1. Якщо поданий пакет документів є неповним чи містить не всю необхідну інформацію. Так, замовник зобов'язаний подати:

- заяву на видачу будівельного паспорта за визначеною формою;

- згоду замовника на обробку персональних даних;

- засвідчену в установленому порядку копію документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію;

- ескізні наміри забудови;

- у разі співволодіння ділянкою - засвідчену в установленому порядку згоду співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову.

2. Якщо наміри забудови не відповідають містобудівній документації - генплану, детальним планам територій, державним будівельним нормам тощо.

У разі повернення пакету документів Департамент надає роз'яснення, чому у видачі будівельного паспорта відмовлено. Відповідно до наданих Департаментом роз'яснень вимог особа, яка планує будівництво, може підкоригувати проєкт будівництва, підготувати відсутні документи та подати їх для одержання будпаспорту повторно, зокрема - через сайт ЄДЕССБ.

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини